+
 • Newsec köper danska Datea

  PUBLICERAD 2017-08-09 AV Teresa Ahola
  UPPDATERAD: 2017-12-27 11:42
  Textstorlek

  Dela med andra

  Newsec köper samtliga aktier i Datea av Dades, Danmarks ledande förvaltare av kommersiella fastigheter, och blir därmed ett av de ledande företagen inom fastighetsförvaltning i Danmark. För Datea ger det ökade möjligheter att arbeta med internationella investerare och få tillgång till ett större nätverk av kunder.

  – Just nu är det rätt tidpunkt för Datea att byta ägare, både ur ett marknads- och affärsstrategiskt perspektiv. Vi erhöll in ett antal bud på samma nivå, men har alltid betonat vikten av att fokusera på medarbetare och kunder och ser samma prioriteringar hos Newsec, säger Boris Nørgaard Kjeldsen, vd Dades, i ett pressmeddelande.

  Tillsammans får bolagen cirka 1 400 medarbetare och omkring 370 miljarder kronor i underliggande förvaltningsvärden. Newsec hanterar transaktioner på över 30 miljarder kronor och genomför fastighetsvärderingar om mer än 1000 miljarder kronor.

  – Det har bara varit en tidsfråga innan vi skulle gå in på den danska marknaden med vårt erbjudande inom fastighetsförvaltning. Att få välkomna Dateas medarbetare och kunder till vårt team känns särskilt bra eftersom vi har följt dem under många år och sett det framgångsrika arbete de har gjort och fortfarande gör, säger Björn Lindeborg, chef Newsec Property Asset Management, i ett pressmeddelande.

  Newsecs kommer att erbjuda sina tjänster under varumärket, Newsec Datea och har utsett Flemming B. Engelhardt som chef för verksamheten.

  – Det känns väldigt spännande att bli en del av Newsec. Jag tycker att det här är rätt val för oss just nu och möjliggör ytterligare expansion samtidigt som vi håller oss relevanta både för medarbetare och kunder, säger Flemming B. Engelhardt, chef Datea, i ett pressmeddelande.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x