+
Nordiska Kompaniet är en av klenoderna i Hufvudstadens fastighetsbestånd.
 • Lundbergs stora pappersvinst

  PUBLICERAD 2017-08-30 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2017-08-30 23:11

  Textstorlek

  Dela med andra

  Stockholmsbörsen stoppade som tidigare rapporterats handeln med Hufvudstadens C-aktie den 25 augusti efter att aktiekursen stigit med närmare 900 procent över en vecka. Trots upprepade försök har man inte lyckats få till en ”normal” handel i aktien sedan dess, aktien har handlats i inledningen av varje börsdag endast för att stoppas 20-25 minuter senare, då prisbildningen i aktien avviker från det normala.

  Börsen och myndigheterna kommer utan tvekan att utreda vad som förklarar det märkliga rallyt, och följande volatilitet, i aktien men en intressant kuriosa i sammanhanget är att huvudägaren, Fredrik Lundberg, som privat och via bolag äger 99,6 procent av C-aktierna, som ju redan innan är mycket förmögen blev oerhört mycket rikare, över en helg. Hela 12,2 miljarder kronor ökade de aktier som anses vara Lundbergs i värde på fredagen för att falla tillbaka på måndagen.

  Lundberg kunde dock inte realisera vinsten då aktien ju var handelsstoppad.

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived