+
Nordiska Kompaniet är en av klenoderna i Hufvudstadens fastighetsbestånd.
 • Lundbergs stora pappersvinst

  PUBLICERAD 2017-08-30 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2017-08-30 23:11

  Textstorlek

  Dela med andra

  Stockholmsbörsen stoppade som tidigare rapporterats handeln med Hufvudstadens C-aktie den 25 augusti efter att aktiekursen stigit med närmare 900 procent över en vecka. Trots upprepade försök har man inte lyckats få till en ”normal” handel i aktien sedan dess, aktien har handlats i inledningen av varje börsdag endast för att stoppas 20-25 minuter senare, då prisbildningen i aktien avviker från det normala.

  Börsen och myndigheterna kommer utan tvekan att utreda vad som förklarar det märkliga rallyt, och följande volatilitet, i aktien men en intressant kuriosa i sammanhanget är att huvudägaren, Fredrik Lundberg, som privat och via bolag äger 99,6 procent av C-aktierna, som ju redan innan är mycket förmögen blev oerhört mycket rikare, över en helg. Hela 12,2 miljarder kronor ökade de aktier som anses vara Lundbergs i värde på fredagen för att falla tillbaka på måndagen.

  Lundberg kunde dock inte realisera vinsten då aktien ju var handelsstoppad.

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • De ensammas minister

  Samhälle Ensamhet är en fråga som fler och fler tar på allvar, än har vi dock ingen minister i ämnet. Fastighetsnytt ställde några frågor till Tracey Crouch, den tidigare ministern för ensamhet i Storbritannien, om hur hon ser på rollen.

 • Prime Livings nyemissionsplaner går i stöpet

  Börs Prime Livings förslag om att ändra bolagsordningen och bemyndiga styrelsen att emittera aktier röstades ner på årsstämman. Den hårt prövade bostadsbyggaren har tidigare aviserat planer på att emittera aktier för upp till 400 miljoner kronor.

 • Acrinova planerar köp i Trelleborg

  Transaktioner Acrinova planerar köp av tre kommersiella fastigheter i Trelleborgs kommun. De berörda fastigheterna är Trävaren 3, Lavetten 38 samt Trävaran 12. 

 • ANNONS
  • Utvecklar bostäder i Huskvarna

   Bostäder APP Properties vinner en markanvisningstävling för bostadsområdet Fagerslätt i Huskvarna. Det vinnande förslaget, Fagerslätts Glänta, består av runt 50 nya lägenheter, fördelat på fyra olika hus. 

  • Catena hyr ut i Växjö

   Uthyrning Catena hyr ut till Alvestaglass AB i Växjö. Uthyrningen avser totalt 6700 kvadratmeter i fastigheten Postiljonen 1.

 • 150 nya bostäder på Frösön

  Bostäder - norr Nischer Propertier har tilldelats en markanvisning för fastigheten Tanken 1 på Frösön i Östersunds kommun. Detta möjliggör byggnationen av cirka 150 nya hyresrätter. 

 • ANNONS
 • NP3 gör offensiv nyemission

  Börs NP3 tar in 102 miljoner kronor i en riktad nyemission av preferensaktier för att kunna snabba på sin tillväxt.

 • Åsa Henninge till Akademiska Hus

  Rekrytering Åsa Henninge blir ny marknadsområdesdirektör på Akademiska hus. Hon kommer närmast från rollen som vd på Wästbygg Projektutveckling.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived