+
 • Juli: Pandox förvärvar Hilton på Heathrow

  PUBLICERAD 2017-08-07 AV Teresa Ahola
  UPPDATERAD: 2017-12-27 11:36

  Textstorlek

  Dela med andra

  Pandox köper Hilton London Heathrow Airport för 80 miljoner pund, motsvarande cirka 865 miljoner kronor. Förvärvet finansieras av existerande kreditfaciliteter och väntas slutföras i det tredje kvartalet 2017.

  – Storbritannien är en prioriterad marknad för Pandox och vi är mycket glada över förvärvet. Hotellet drivs av Hilton under ett långt omsättningsbaserat hyresavtal i en delmarknad med hög beläggning och goda snittpriser, säger Anders Nissen, vd för Pandox, i ett pressmeddelande.

  Hotellet drivs av Adda Hotels, ett dotterbolag till Hilton Worldwide Holdings, under ett omsättningsbaserat hyresavtal med en återstående löptid på 26 år. Hotellet väntas bidra med cirka 50 miljoner kronor i hyresintäkter och 48 miljoner i driftnetto, mätt i årstakt, och har ett direktavkastningskrav på 5,5 procent.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Domstolen stoppar Nobelbygget

  Fastighetsmarknad På tisdagen upphävde Mark- och miljödomstolen länsstyrelsens beslut om att anta detaljplanen för Nobel Center på Blasieholmen. “Det är verkligen en positiv nyhet för Stockholm, svenskarna och turismen”, säger Björn Tarras-Wahlberg till Fastighetsnytt. Men Stockholms stad kommer att överklaga beslutet. 

 • Tengbom rekryterar Uppsalachef

  Arkitektur, Rekrytering Tengbom gick nyligen ihop med Uppsalabyrån Werket. Nu rekryteras Niklas Malmfors som kontorschef för det gemensamma Uppsalakontoret. 

 • Etablerar Viktor Rydbergs nya skola i Sundbyberg

  Fastighetsmarknad Skandia Fastigheter etablerar Stiftelsen Viktor Rydbergs nya högstadie-och gymnasieskola i Sundbyberg. Den nya skolverksamheten öppnar hösten 2019 och planeras bli Sundbybergs största skola. 

 • ANNONS
 • Genesta köper Svea Artilleri

  Transaktioner Genesta har ingått avtal med AFA Fastigheter om att förvärva kontorsfastigheterna Svea Artilleri 10 och 11 i Stockholm.

 • ANNONS
 • Investerar 10 miljarder i Norden

  Fastighetsmarknad NREP har startat fonden NREP Nordic Strategies Fund III som ska investera i det icke prioriterade fastighetssegmentet i Norden. Det rör sig om en blandad kompott fastigheter, bland annat studentbostäder, hyresrätter till låg- och medelinkomsttagare, co-living för äldre och moderna logistikfastigheter.

 • Trianon tecknar stort avtal i Entré

  Syd, Uthyrning Trianon har tecknat ett femtonårigt hyresavtal omfattande cirka 4 700 kvadratmeter på Entré i Malmö. Ny hyresgäst är en icke-namngiven aktör som fyller lokalerna med bland annat glowgolf, boulebar, Laserdome och en större restaurang. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x