+
 • Juli: Pandox förvärvar Hilton på Heathrow

  PUBLICERAD 2017-08-07 AV Teresa Ahola
  UPPDATERAD: 2017-12-27 11:36

  Textstorlek

  Dela med andra

  Pandox köper Hilton London Heathrow Airport för 80 miljoner pund, motsvarande cirka 865 miljoner kronor. Förvärvet finansieras av existerande kreditfaciliteter och väntas slutföras i det tredje kvartalet 2017.

  – Storbritannien är en prioriterad marknad för Pandox och vi är mycket glada över förvärvet. Hotellet drivs av Hilton under ett långt omsättningsbaserat hyresavtal i en delmarknad med hög beläggning och goda snittpriser, säger Anders Nissen, vd för Pandox, i ett pressmeddelande.

  Hotellet drivs av Adda Hotels, ett dotterbolag till Hilton Worldwide Holdings, under ett omsättningsbaserat hyresavtal med en återstående löptid på 26 år. Hotellet väntas bidra med cirka 50 miljoner kronor i hyresintäkter och 48 miljoner i driftnetto, mätt i årstakt, och har ett direktavkastningskrav på 5,5 procent.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived