+
Bild: Wikimedia.
 • Hemsö köper för 1,1 miljarder i Tyskland

  PUBLICERAD 2017-08-16 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-08-16 09:06

  Textstorlek

  Dela med andra

  Hemsö förvärvar ett miljö- och forskningscentrum under uppförande i Duisberg, Tyskland. Investeringen uppgår till totalt 1,1 miljarder kronor.

  Fastigheten kommer när den står klar att användas av myndigheten för miljö, natur- och konsumentskydd i delstaten Nordrhein-Westfalen och fokus ligger på undersökning, forskning och kvalitetssäkring av allt som är relaterat till vatten.

  Delstaten har tecknat ett 20-årigt hyresavtal. Den uthyrningsbara ytan, som består av laboratorier och kontor, är 16 600 kvadratmeter plus ett parkeringshus.

  – Med detta förvärv utvidgar Hemsö sin investeringsstrategi till fler segment inom social infrastruktur och offentliga hyresgäster i Tyskland, helt i linje med investeringsstrategin i Sverige och Finland, säger Jens Nagel, Hemsös Tysklandschef.

  Fastigheten beräknas vara färdigställd i december 2018.  Säljare är det tyska projektutvecklings-och fastighetsbolaget Aurelis.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x