+
Bild: Heimstaden.
 • Heimstaden miljardköper i Köpenhamn

  PUBLICERAD 2017-08-31 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-08-31 16:20

  Textstorlek

  Dela med andra

  Heimstaden köper två projektfastigheter i Köpenhamn för 790 miljoner danska kronor, drygt en miljard svenska kronor. Totalt ska 246 lägenheter byggas i den expansiva Sydhamnen.

  Förvärvet sker via dotterbolaget Heimstaden Danmark A/S  genom förvärv av bolag som ägs gemensamt av PenSam, Sjaelsö Management och KPC. Köpet gäller grannfastigheterna Kanalkanten och Nordkajen på Teglholmen där Heimstaden redan finns.

  Totalt ska drygt 21 000 kvadratmeter byggas.

  – Vi är glada över att kunna fortsätta växa i den danska huvudstaden och utöka vårt existerande bestånd på med dessa fina fastigheter på Teglholmen. Fastigheterna håller en hög kvalitet och genom vår erfarenhet och kunskap av uthyrning på Teglholmen är vi trygga med att det ekonomiska utfallet av förvärvet blir bra, säger Magnus Nordholm, vVD Heimstaden.

  Så sent som i juni köpte bolaget kvarteret Hostrups Have, också det i den danska huvudstaden. Då låg prislappen på 2,2 miljarder kronor.

  Advokatbyrån Gorrissen Federspiel har varit Heimstadens juridiska rådgivare i affären och Bruun & Hjejle Advokatpartnerselskab och Sadolin & Albæk har varit rådgivare for säljare.

  Tillträde är planerat till december 2018 respektive april 2019.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived