+
Håvard Bjorå. Foto: Cushman & Wakefield.
 • Fortsatt stark efterfrågan efter nordiska fastigheter

  PUBLICERAD 2017-08-11 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2017-08-11 16:07

  Textstorlek

  Dela med andra

  Semestern är över för många och ett händelserikt andra halvår väntar. Fastighetsnytt bad Håvard Bjorå, nordisk analyschef på Cushman & Wakefield, att blicka mot horisonten för att se vilka frågor blir på agendan den närmaste tiden.

  Tror du transaktionsvolymerna på de nordiska marknaderna kommer att hålla i sig under andra halvåret?

  Ja, av den anledningen att överlag ser pipeline bra ut. Det kommer ut attraktiva objekt och efterfrågan har varit urstark. Cushman & Wakefield’s Investor Confidence Index, både i Norge och i Sverige, indikerar en fortfarande stark investeringsvilja. Vidare indikerade resultaten från vårens rapport ”Great Wall of Money – Nordic edition” att det fanns mycket kapital som söker exponering mot nordiska fastigheter och det kapitalet finns fortfarande.

  Vilka blir de viktigaste frågorna de närmaste månaderna?

  Här finns det mycket att välja mellan men jag säger utvecklingen på bostadsmarknaden, räntan och vart vi befinner oss i investeringscykeln. På längre sikt är det viktiga frågor rörande bland annat proptech, workplace wellbeing och framtidens handel som kommer i fokus.

  Hur påverkas marknaden av den globala oron?

  I förhållande till dagens rubriker ser vi en liten direkt inverkan på fastighetsmarknaden, men påverkas givetvis, som allt annat, vid förändringar i till exempel räntan eller kreditspreadar. Vidare är icke-nordiska investerare fortfarande en minoritet i köpvolym på den nordiska marknaden.

  Sverrir Thór

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x