+
 • Citycon och Klövern miljardsatsar i Globen

  PUBLICERAD 2017-08-31 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2017-08-31 09:42

  Textstorlek

  Dela med andra

  Klövern och Citycon har tecknat en gemensam avsiktsförklaring om att man tillsammans ska utveckla köpcentrumet Globen Shopping i södra Stockholm. Man avser bilda en joint venture som förvärvar köpcentrumdelen av fastigheten Arenan 2 från Klövern där Citycon ”kommer att utveckla och genomföra det kommersiella konceptet för Globen Shopping i nära samarbete med Klövern och Stockholms Stad.”

  Citycon kommer att äga en majoritet i det gemensamma bolaget, 55 procent, och Klövern äger resterande 45 procent. Investeringen uppskattas enligt den nuvarande utvecklingsplanen till 2,5-2,8 miljarder kronor, enligt ett pressmeddelande. De siffrorna inkluderar delförvärvet av Arenan 2. Man förväntar sig att utvecklingen av köpcentrumet innebär mer än en fördubbling av dess nuvarande storlek, 20 000 kvadratmeter, och att andelen service och kultur ökar.

  I en kommentar säger Citycons vd Marcel Kokkeel att man vill bygga vidare på det koncept som utvecklats för Liljeholmstorget Galleria och Rutger Arnhult vd för Klövern säger att man är övertygad om att utvecklingen kommer att bidra till Klöverns målsättning att möta stark efterfrågan på kontorsytor i Globenområdet.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x