+
Benny Thögersen, vd på Catena. Foto: Catena.
 • Catena investerar och hyr ut i Linköping

  PUBLICERAD 2017-08-30 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-08-30 15:36

  Textstorlek

  Dela med andra

  Catena förvärvar en fastighet med 22 000 kvadratmeter mark i Linköping av kommunen. På platsen ska bolaget uppföra ett nytt distributionslager. Den totala investeringen uppgår till 80 miljoner kronor.

  Det nya lagret består av kyl och frys och kommer att bli cirka 6 000 kvadratmeter stort. På 2 400 av dem har ett hyresavtal tecknats med Bring, ett 5-årigt sådant.

  Fastigheten är belägen utmed väg 35 med tillfart till E4:an och flygplatsen i Linköping och gränsar till Catenas andra fastighet i området, Mappen 3, och blir därmed ett större livsmedelskluster.

  Ytterligare förhandlingar pågår med fler hyresgäster och fullt uthyrd uppgår hyresvärdet på årsbasis till cirka 7 miljoner kronor.

  – Att bygga intill en av våra egna fastigheter ger oss driftsfördelar och möjliggöra hyresgästernas optimering av ytorna i båda fastigheterna, säger Catenas vd, Benny Thögersen, i en kommentar.

  Byggnationen startar under hösten och Bring planerar flytta in i fastigheten under sommaren 2018.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x