+
Benny Thögersen. Foto: Catena. Benny Thögersen, vd på Catena. Foto: Catena.
 • Catena investerar och hyr ut i Linköping

  PUBLICERAD 2017-08-30 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-08-30 15:36

  Textstorlek

  Dela med andra

  Catena förvärvar en fastighet med 22 000 kvadratmeter mark i Linköping av kommunen. På platsen ska bolaget uppföra ett nytt distributionslager. Den totala investeringen uppgår till 80 miljoner kronor.

  Det nya lagret består av kyl och frys och kommer att bli cirka 6 000 kvadratmeter stort. På 2 400 av dem har ett hyresavtal tecknats med Bring, ett 5-årigt sådant.

  Fastigheten är belägen utmed väg 35 med tillfart till E4:an och flygplatsen i Linköping och gränsar till Catenas andra fastighet i området, Mappen 3, och blir därmed ett större livsmedelskluster.

  Ytterligare förhandlingar pågår med fler hyresgäster och fullt uthyrd uppgår hyresvärdet på årsbasis till cirka 7 miljoner kronor.

  – Att bygga intill en av våra egna fastigheter ger oss driftsfördelar och möjliggöra hyresgästernas optimering av ytorna i båda fastigheterna, säger Catenas vd, Benny Thögersen, i en kommentar.

  Byggnationen startar under hösten och Bring planerar flytta in i fastigheten under sommaren 2018.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Domstolen stoppar Nobelbygget

  Fastighetsmarknad På tisdagen upphävde Mark- och miljödomstolen länsstyrelsens beslut om att anta detaljplanen för Nobel Center på Blasieholmen. “Det är verkligen en positiv nyhet för Stockholm, svenskarna och turismen”, säger Björn Tarras-Wahlberg till Fastighetsnytt. Men Stockholms stad kommer att överklaga beslutet. 

 • Tengbom rekryterar Uppsalachef

  Arkitektur, Rekrytering Tengbom gick nyligen ihop med Uppsalabyrån Werket. Nu rekryteras Niklas Malmfors som kontorschef för det gemensamma Uppsalakontoret. 

 • Etablerar Viktor Rydbergs nya skola i Sundbyberg

  Fastighetsmarknad Skandia Fastigheter etablerar Stiftelsen Viktor Rydbergs nya högstadie-och gymnasieskola i Sundbyberg. Den nya skolverksamheten öppnar hösten 2019 och planeras bli Sundbybergs största skola. 

 • ANNONS
 • Genesta köper Svea Artilleri

  Transaktioner Genesta har ingått avtal med AFA Fastigheter om att förvärva kontorsfastigheterna Svea Artilleri 10 och 11 i Stockholm.

 • ANNONS
 • Investerar 10 miljarder i Norden

  Fastighetsmarknad NREP har startat fonden NREP Nordic Strategies Fund III som ska investera i det icke prioriterade fastighetssegmentet i Norden. Det rör sig om en blandad kompott fastigheter, bland annat studentbostäder, hyresrätter till låg- och medelinkomsttagare, co-living för äldre och moderna logistikfastigheter.

 • Trianon tecknar stort avtal i Entré

  Syd, Uthyrning Trianon har tecknat ett femtonårigt hyresavtal omfattande cirka 4 700 kvadratmeter på Entré i Malmö. Ny hyresgäst är en icke-namngiven aktör som fyller lokalerna med bland annat glowgolf, boulebar, Laserdome och en större restaurang. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x Benny Thögersen. Foto: Catena.