+
 • Byggherrar utsedda i Brunnshög

  PUBLICERAD 2017-08-28 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2017-08-28 13:29

  Textstorlek

  Dela med andra

  Fyra byggaktörer får möjlighet att köpa mark av Lunds kommun och bygga bostadshus i centrala Brunnshög.

  Markanvisningstävlingen för etapp 1 i centrala Brunnshög är avgjord och Sundprojekt AB, Sydö Property AB, Midroc Property Development AB samt Wästbygg projektutveckling Sverige AB får möjligheten att förvärva byggrätterna som ingick i vårens markanvisningstävling för centrala Brunnshög.

  På de aktuella byggrätterna kommer det sammanlagt att byggas cirka 180 nya bostäder, både bostads- och hyresrätter.

  Utgångspunkt för juryns bedömning har varit Brunnshögs hållbarhetsmål. De vinnande bidragen presenterar till exempel sensorstyrd energiförbrukning, smarta förslag till delandeekonomi och till och med lokal produktion av fisk och växter.

  – Det är fantastiskt att få möjlighet att testa riktigt innovativa och hållbara lösningar på Brunnshög. Förhoppningen är att de lösningar som testas här sedan ska kunna utvecklas och spridas till andra projekt, säger Emma Berginger (MP), ordförande i tekniska nämnden.

  Byggstart blir det tidigast mot slutet av 2018 och bostäderna kan vara klara för inflyttning 2019-2020.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x