+
Luleå
 • Bygger 300 bostäder i Bålsta

  PUBLICERAD 2017-08-23 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-08-23 16:55

  Textstorlek

  Dela med andra

  Preservia Hyresfastigheter har tecknat avtal med Scandinavian Property Group om att uppföra upp till 300 bostadsrätter i Bålsta utanför Stockholm.

  Det aktuella området ligger strax sydöst om Bålsta centrum. Totalt består projektet om fyra kvarter bostäder med exploatering om cirka 20 000 kvadratmeter bruttoarea. Avsikten är att uppföra 250-300 bostäder.

  Detaljplanarbetet pågår och för närvarande befinner sig detaljplanarbetet i granskningsutlåtandefas. Detaljplanen bedöms vinna laga kraft under 2018 och byggstart är estimerad till andra halvåret 2018 med färdigställande år 2020/2021 beorende på när byggstart kan ske.

  Preservia är sedan tidigare haft projektansvariga och tar nu in SPG som samarbetspart där de tar helhetsansvaret för den vidare utvecklingen och färdigställandet.

  – Det är glädjande att vi nått den här överenskommelsen med SPG. Det säkerställer hög kvalitet och genomförandekraft av projektet. Vi ser fram emot att bidra till stadsutvecklingen i Bålsta, säger Topias Riuttamäki, vd Preservia Hyresfastigheter.

  Eversheds Sutherland Advokatbyrå, med ansvarig delägare Michael Nyman, är legal rådgivare till Preservia.
  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x