+
Illustration: Petter Furå.
 • Allt fler jämställda ledningsgrupper

  PUBLICERAD 2017-08-16 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-08-16 12:57

  Textstorlek

  Dela med andra

  Mer än hälften av alla företag i fastighetsbranschen har idag en jämställd ledningsgrupp. Det visar en ny undersökning från arbetsgivarorganisationen Fastigo.

  Den traditionellt mansdominerade branschen har de senaste året seglat upp som en av de bästa branscherna vad gäller jämställda ledningar. I Fastigos undersökning räknas jämställd som en könsfördelning om minst 40/60 procent (så räknar även bland annat stiftelsen AllBright som undersöker saken varje år). 52 procent av företagen har en jämställd ledningsgrupp, och andelen kvinnliga vd:ar har växt från 18 till 23 procent från 2014 till i dag.

  – Fastighetsbranschen har länge arbetat medvetet med jämställdhetsfrågor och det är glädjande att branschen är på god väg att bli helt jämställd. Vi kommer att fortsätta arbeta med att se till att både kvinnor och män finns representerade i alla yrkeskategorier och på alla nivåer i branschen, säger Mona Finnström, vd för Fastigo.

  Vad gäller styrelser har fyra av tio företag, 40 procent, en jämställd styrelse. Andelen kvinnliga styrelseledamöter har ökat från 29 till 35 procent de senaste tre åren.

  Fastighetsbranschen sysselsätter i dag cirka 60 000 personer. Drygt 60 procent av alla anställda i branschen är män och knappt 40 procent är kvinnor.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived