+
Anders Jarl är styrelseordförande för Wihlborgs. Foto: Wihlborgs.
 • Wihlborgs köper för 2,3 miljarder i Danmark

  PUBLICERAD 2017-07-10 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2017-07-10 09:27

  Textstorlek

  Dela med andra

  Wihlborgs meddelade på söndagen att man tecknat ett avtal med danska pensionsbolaget Danica att under kvartalet köpa 15 fastigheter i Köpenhamnsområdet till ett underliggande fastighetsvärde om 1,8 miljarder danska kronor, motsvarande 2,3 miljarder svenska kronor.

  Portföljen består av moderna kontorsfastigheter i områden som Herlev/Ballerup och Høje-Taastrup där Wihlborgs redan äger fastigheter men även i Ørestad och Hørsholm/Holte. Bland hyresgästerna finns den danska staden och Danske bank.

  Hyresintäkterna är 130 miljoner danska kronor per år och vakansen 9 procent. Köpeskillingen baseras på en initial direktavkastning om 6 procent.

  Tillträde sker under kvartalet och den ekonomiska effekten påbörjas 1 augusti. När fastigheterna tillträds äger Wihlborgs fastigheter i Danmark till ett värde om 6,5 miljarder kronor.

  – Den positiva ekonomiska utvecklingen gör Danmark till en fortsatt intressant marknad. Nu fick vi en bra möjlighet att förvärva ett bestånd med moderna kontorsfastigheter som till stor del ligger i områden där vi redan finns, kommenterar Wihlborgs vd Anders Jarl i ett pressmeddelande.

  Sverrir Thór

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived