+
Ilija Batjlan, vd för Samhällsbyggnadsbolaget. Foto: Elias Ljungberg.
 • Utvecklar 1500 bostäder i Haninge

  PUBLICERAD 2017-07-03 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2017-07-03 13:38

  Textstorlek

  Dela med andra

  Samhällsbyggnadsbolaget i Norden kommer i samarbete med HSB, K2A och Innovation Properties att utveckla 1500 nya bostäder i stadsdelen Västerhaninges centrum i Haninge kommun. SBB säljer byggrätter till de andra aktörerna, varav K2A förvärvar motsvarande cirka 350 bostäder, men håller en del av marken för att självt bygga på den.

  Av ett pressmeddelande från SBB framgår att Haninge är en intressant del av Stockholm med väl utbyggd kollektivtrafik samt ett läge nära naturen.

  – Det ska bli roligt att samarbeta med övriga parter för att utveckla Västerhaninge centrum, samtidigt som vi behåller byggrätter för egen utveckling och i samägt bolag med Innovation Properties, kommenterar vd Ilija Batljan.

  Enligt ett pressmeddelande från K2A förvärvar man från SBB cirka 25 000 kvadratmeter BTA bostadsbyggrätter vilket som sagt motsvarar cirka 350 bostäder. Köpeskillingen, 100 miljoner kronor, erläggs i samband med byggstart. När den beräknas äga rum framgår ej men detaljplanearbetet pågår och detaljplanen väntas gå ut på samråd under hösten.

  HSB köper byggrätter motsvarande cirka 400 bostäder enligt ett pressmeddelande.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x