+
Skanska bygger nytt hotell på Arlanda Flygplats. Illustration: Skanska
 • Skanska bygger hotell på Arlanda

  PUBLICERAD 2017-07-05 AV Teresa Ahola
  UPPDATERAD: 2017-12-27 11:39

  Textstorlek

  Dela med andra

  Skanska bygger Nordens största flygplatshotell, med en yta på 20 000 kvadratmeter fördelat på 14 våningar.

  – Det ställer höga krav på vår effektivitet att bygga drygt 500 rum. Vi vässar vår produktion och blir skickliga på återupprepning och prefabricering, säger Kenneth Öberg, projektchef, Skanska Sverige, i ett pressmeddelande.

  Kontraktet med Swedavia är värt cirka 710 miljoner kronor och inkluderas i den nordiska orderingången för det tredje kvartalet 2017.

  Nordic Choice Hotels, som tidigare etablerat Clarion Hotel på Stockholm Arlanda Airport, kommer att driva hotellet.

  – Vi investerar stort i utvecklingen av en helt ny flygplatsstad på Stockholm Arlanda Airport och för att stärka förutsättningarna för svensk tillväxt och tillgänglighet. Det nya hotellkonceptet ligger helt i linje med den efterfrågan som vi ser i vår resenärsökning och vi ser fram emot att påbörja bygget, säger Karl Wistrand, vice vd och chef Commercial & Real Estate, Swedavia, i ett pressmeddelande.

  Byggnaden kommer certifieras enligt miljöcertifieringssystemet BREEAM. Byggnationen inleds i augusti och projektet planeras att vara färdigställt under det fjärde kvartalet 2019.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived