+
Kontorsfastigheten Salmisaarenaukio 1 i Helsingfors. Foto: Skandia Fastigheter.
 • Skandia Fastigheter investerar i Finland

  PUBLICERAD 2017-07-11 AV Teresa Ahola
  UPPDATERAD: 2017-12-27 11:38

  Textstorlek

  Dela med andra

  Skandia Fastigheter startar verksamhet i Finland och köper kontorsfastigheten Salmisaarenaukio 1 i Gräsviken, Helsingfors. Säljare är det tyska bolaget Triuva. Planen är att växa ytterligare i grannlandet inom bolagets samtliga segment: kontor, bostäder, köpcentrum och samhällsfastigheter. Urbaniseringstrenden i Finland liknar Sveriges och därför fokuserar bolaget på förvärv inom Helsingforsområdet, inklusive Esbo och Vanda.

  – Den finska fastighetsmarknaden är attraktiv genom dess möjlighet att ge en högre direktavkastning. Samtidigt blir Finlands ekonomi allt starkare, vilket på lång sikt förväntas ge god värdetillväxt på den kommersiella fastighetsmarknaden, säger Anders Kupsu, vd på Skandia Fastigheter, i ett pressmeddelande.

  Den förvärvade fastigheten uppfördes 2007 och har en uthyrbar area om 14 433 kvadratmeter, uthyrda till elva hyresgäster. Till en början kommer förvaltningen skötas av ett lokalt bolag, men planen är att på lite längre sikt bygga upp en egen förvaltningsorganisation i Helsingfors.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • ”Infrastruktur och bostäder måste löpa hand i hand”

  Infrastruktur, Valåret 2018 Fastighetsnytt talade med Tomas Eneroth som snart suttit ett år på posten som infrastrukturminister. Han ser gärna en tätare koppling mellan infrastrukturinvesteringar och stadsutveckling framöver men oroas också över kompetensbristen i de stora, planerade infrastrukturprojekt som ska till.

 • “Ny arena för digitala innovationer”

  Digitalt Den fjärde industriella revolutionen har länge varit en het fluga inom tillväxtindustrin. Nu tar byggsektorn också ett kliv framåt genom att lansera en ny digital plattform i april. Det kommunicerades på Årets Bygge förra veckan.

 • Bygger Kungspassagen i Uppsala

  Fastighetsmarknad Castellum planerar uppförandet av fastigheten Kungspassagen i Uppsala, som då kommer bli stadens första WELL-certifierade kontorsbyggnad. “Det känns riktigt bra” säger Björn Johansson, Affärsområdeschef Region Stockholm-Norr i Castellum.

 • ANNONS
 • Tyresö får fler bostäder

  Bostäder Sveafastigheter Utveckling och Belatchew Arkitekter har fått uppdraget att starta utvecklingen av den nya stadsdelen Wättinge, i Tyresö. Detta efter vinst i kommunens markanvisningstävling för etapp 1. 

 • ANNONS
 • En betraktelse från en annan vinkel

  Replik Det ligger i sakens natur att den som låter utföra och/eller finansiera ett byggprojekt sällan helt och hållet vill släppa möjligheten till insyn, påverkan och kontroll av projektet. I sådana samarbeten är det enligt vår uppfattning snarare en fråga om hitta andra sätt att definiera arkitektens roll och uppdrag i avtalet.

 • Eva Nygren till Stockholms Stadshus

  Rekrytering Eva Nygren blir ny fastighetsstrateg på Stockholms Stadshus AB och avgår därmed som vd för Stockholmshem. Annette Sand föreslås som ny vd för Stockholmshem. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x Kontorsfastigheten Salmisaarenaukio 1 i Helsingfors. Foto: Skandia Fastigheter.