+
Rödabergsskolan angränsar till framväxande Hagastaden. Foto: SISAB.
 • SISAB tecknar avtal med Skanska

  PUBLICERAD 2017-07-12 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-07-12 11:11

  Textstorlek

  Dela med andra

  Skolfastigheter i Stockholm har tecknat avtal med Skanska om ny- och ombyggnation av Rödabergsskolan i Stockholm. Projektet ska ge skolan 400 nya platser.

  Uppdraget innebär i en första fas att tillsammans utarbeta systemhandlingar, att förbereda kommande byggentreprenad och upprätta riktpris för byggentreprenaden. Den nuvarande skolbyggnaden, som byggdes 1953, ritades av Paul Hedquist och är kulturhistoriskt värdefull.

  – När en stad växer i den takt som Stockholm växer är det viktigt att vi både kan slå vakt om det som är kulturhistoriskt värdefullt samtidigt som vi skapar nya utbildningsmiljöer. Mötet mellan det nya och det gamla tillför värde, säger Claes Magnusson, SISAB:s vd.

  Storleken på ombyggnationen är cirka 6 500 kvadratmeter och nybyggnationen omfattar 10 000 kvadratmeter. Utöver nya skolbyggnader kommer även en fullstor idrottshall att byggas. Inflyttning är beräknad till höstterminen 2021.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x