+
P-G Persson, vd på Platzer. Foto: Platzer.
 • Platzer säljer byggrätter för 1,7 miljarder

  PUBLICERAD 2017-07-07 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2017-07-07 16:17

  Textstorlek

  Dela med andra

  Platzer har sålt en portfölj med bostadsbyggrätter i Södra Änggården i Göteborg till fyra olika köpare. Byggrätterna säljs via bolagsförsäljningar till ett sammanlagt underliggande värde om 1,7 miljarder kronor.

  Köparna är Bonava, Peab Bostad, Magnus Månsson Fastigheter och Hökerum Bygg, enligt ett pressmeddelande från Platzer. Bonava köper byggrätter för cirka 550 bostäder till ett underliggande värde om 477 miljoner kronor, enligt ett eget pressmeddelande.

  Avtalen är villkorade av att detaljplan vinner laga kraft och tillträde väntas ske vid årsskiftet 2018/2019.

  – Det är glädjande att det varit så stort intresse för vårt utvecklingsarbete i Södra Änggården. Nu ser vi fram emot att tillsammans med erfarna samarbetspartners ta nästa steg mot att förverkliga vår vision att skapa en tät och levande stadsdel av detta idag traditionella industri- och kontorsområde, kommenterar vd P-G Persson.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x