+
Helsingborgs sjukhusområde
 • NCC utvecklar sjukhusområde

  PUBLICERAD 2017-07-13 AV Teresa Ahola
  UPPDATERAD: 2017-12-27 11:38

  Textstorlek

  Dela med andra

  NCC ska på uppdrag av Region Skåne modernisera Helsingborgs sjukhusområdes medieförsörjning. Projektet inleddes för ett år sedan och i maj påbörjades andra fasen, utförandefasen, som beräknas bli klar år 2020.

  – Utvecklingen och upprustningen av sjukhusområdet gör att vi kan förbättra både vården och arbetsmiljö, samt vara väl rustade för att möta framtidens krav, säger Jan Johansson, projektledare Regionfastigheter, Region Skåne, i ett pressmeddelande.

  NCC kommer att bygga en ny teknikkulvert, två nya teknikbyggnader och byta ut all medieförsörjning till och från sjukhusområdet; kylaggregat samt vatten-, syrgas- och elledningar.

  – Utrustningen som används är föråldrad och bytet görs under full verksamhet i sjukhuset. När arbetet är klart kommer det ge bättre förutsättningar för en mer effektiv drift i hela området, säger Jörgen Flink, avdelningschef för NCC Infrastructure, i ett pressmeddelande.

  Uppdraget orderregistreras löpande och beräknas uppgå till 100 miljoner kronor under 2017.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x