+
Benny Thögersen, vd för Catena. Foto: Catena.
 • Catena köper resterande del av JV-bolag

  PUBLICERAD 2017-07-11 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2017-07-11 12:57

  Textstorlek

  Dela med andra

  Catena har köpt loss bolaget Falvir från deras joint venture Queenswall AB vars tillgång är logistikmark i skånska Ängelholm. På marken har Queenswall uppfört två större logistikbyggnader varav den ena hyser e-handelsföretaget Boozt Fashion.

  Sammanlagt omfattar de två byggnaderna 58 000 kvadratmeter medan marken uppgår till cirka 205 000 kvadratmeter utvecklingsbar yta. Catena ägde innan affären 60 procent av Queenswall och betalar enligt ett pressmeddelande 70 miljoner kronor för de resterande 40 procent. Markens fastighetsvärde, inklusive byggnaderna, uppgår till 498 miljoner.

  Genom förvärvet stärker Catena sin position i Ängelholm med ett expansivt e-handelskluster. Ängelholm är strategiskt belägen för både nationella och internationella godsflöden och den kvarvarande marken ger oss goda möjligheter att fortsätta utvecklingen av området med för logistik anpassade anläggningar, skriver Catenas vd Benny Thögersen i en kommentar.

  Sverrir Thór

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x