+
 • Affärer för 6,4 miljarder i norr

  PUBLICERAD 2017-07-10 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2017-07-10 15:02

  Statistiken är specifikt framtagen åt Fastighetsnytt av Pangea Property Partners och behandlar transaktionsmarknaden i norra Sverige.

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Det var fortsatt god transaktionsaktivitet i norra Sverige under första halvåret 2017. Totalt noterades 34 fastighetsaffärer (över 50 miljoner) med ett samlat värde om 6,4 miljarder. Volymen var lägre än första halvåret 2016 (när Norrporten såldes) men det har skett fler affärer sett till antalet. De största segmenten var bostäder och kontor, som stod för 27 procent av volymen vardera, följt av handel som stod för 25 procent.

  De två klart största affärerna under årets första sex månader var Heimstadens förvärv av drygt 1 600 lägenheter i Carlshem och Mariehem i Umeå från det kommunala bostadsbolaget Bostaden (1 155 miljoner), samt Hemfosas förvärv av fem kommersiella fastigheter i Örnsköldsvik från Nybergs Fastigheter (858 miljoner). Vidare förvärvade NP3 Fastigheter två portföljer från Galären och Localis Fastigheter med en total area om nästan 50 000 kvadratmeter i norra Sverige.

   

   

  Redaktionen

  Källa: Pangea Property Partners

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x