+
Vision för kvarteret Brännaren: Ludvig von Hofsten, Malmö stad.
 • Utvecklingen går vidare i Sorgenfri

  PUBLICERAD 2017-06-20 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-06-20 14:25

  Textstorlek

  Dela med andra

  Malmö stad har tecknat exploateringsavtal med Riksbyggen, Kungsleden och Granen Fastighetsutveckling för 300 nya bostäder i kvarteret Brännaren – ett led i omvandlingen Sorgenfri.

  I stadsdelen Sorgenfri i centrala Malmö pågår just nu stora förändringar när området ska gå från industri till modern kvartersstad.

  Ett led i utveckling kom på tisdagen, när staden godkände tre exploateringsavtal som totalt ska ge 300 bostäder i kvarteret Brännaren. Nu återstår bara ett avtal innan en ny detaljplan kan antas.

  De tre nya avtalen gäller Brännaren 2, 3 och 19. Dessutom tillkommer ytterligare 200 bostäder på kommunens mark i närheten.

  – De privata fastighetsägarna i kvarteret Brännaren är nu också beredda att satsa på utvecklingen av Sorgenfri. I och med det kan omvandlingen av kvarteret Brännaren dra igång på allvar, säger Jan Johansson, fastighetskontorets projektledare för Sorgenfri.

  Av de 300 bostäderna ska Riksbyggen bygga 140 nya bostäder. Kungsleden äger sedan tidigare fastigheten där de nu ska bygga upp till 30 bostäder och vad gäller Granen ska de bygga 170 nya bostäder.

  – Det här är ett rejält kliv framåt mot kvartersstad med bostäder, skola, förskola och nya arbetsplatser istället för industrier och outnyttjad mark i Sorgenfri. Vi närmar oss en möjlig byggstart för den nya grundskolan, som blir viktig för alla barn som kommer att växa upp i området, säger Andreas Schönström (S), ordförande i tekniska nämnden.

  Redaktionen

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived