• Ny översiktsplan i Stockholm närmar sig

  PUBLICERAD 2017-06-30 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-06-30 11:03

  Textstorlek

  Dela med andra

  På fredagen presenterades det bearbetade förslaget till ny översiktsplan i Stockholm. Fram till den 3 september kan stockholmarna lämna sina synpunkter på planen som visar hur politikerna vill att staden ska bli.

  Stockholms långsiktiga mål är 140 000 nya bostäder fram till år 2030. Dessutom behövs bland annat nya förskolor, skolor, parker, bibliotek, idrottsplatser och kollektivtrafik. Visionen är “en storstad som håller samman, som är klimatsmart och hållbar”.

  – Stockholm ska bli en tät och sammanhållen stad där vi tar till vara och bygger vidare på våra fantastiska stadsbyggnadskvaliteter. Vi behöver bygga många nya bostäder men det ger oss också unika möjligheter att länka samman och komplettera stadsdelar. I det arbetet spelar den nya översiktsplanen en avgörande roll, säger stadsbyggnadsdirektör Anette Scheibe Lorentzi.

  Översiktsplanen ska fungera som en karta över framtiden, som visar hur man vill att staden ska bli – en plan som kommunfullmäktige för en tid sedan beslutade behöver uppdatering.

  Ett första förslag av den nya översiktsplanen, samrådsförslaget, presenterades i november förra året. Under samrådet, november till januari, kom det drygt 1 500 synpunkter och kommentarer från remissinstanser och allmänheten.

  Det så kallade utställningsförslaget innehåller en rad förtydliganden och kompletteringar, till exempel har önskan om vilken utveckling som ska ske i respektive stadsdelsområde fördjupats.

  Här kan du ta del av utställningsförslaget. 

  Redaktionen

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived