+
Lennart Blecher. Foto: EQT.
 • Ny EQT-fond med över 10 miljarder i köpsutrymme

  PUBLICERAD 2017-06-19 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2017-06-19 15:24

  Textstorlek

  Dela med andra

  Investorägda riskkapitalbolaget EQT ger sig nu in på fastighetsmarknaden och har lanserat en ny fastighetsfond, EQT Real Estate I. Fonden stänger idag och man har rest över 4 miljarder kronor (420 miljoner euro) i kapital. Det innebär att givet en belåningsgrad på cirka 60-65 procent har man en förvärvskapacitet på över 10 miljarder kronor.

  Enligt ett pressmeddelande från EQT kommer fonden främst att investera i moderna kontorsfastigheter i europeiska storstadsområden och man har redan allokerat 35 procent av fonden i fyra projekt. Ett av dessa, Täby Terass, är i Sverige och sannolikt kommer man att investera mer i Sverige och Norden. De tre andra är dels belägna i Paris (två projekt), dels i Köln.

  Fonden kommer att investera i fastigheter med möjlighet till värdeökning genom operativ fastighetsutveckling som det heter i EQT:s pressmeddelande och man kommer främst att investera i nordvästra Europa.

  – Fastighetsfonden är en naturlig fortsättning på EQT:s Real Assets-strategi och konceptet att kombinera lokal närvaro i Europa med industriellt värdeskapande. Vi ser en betydande potential i fonden, och har lyckats engagera ett rådgivarteam med gedigen erfarenhet från den europeiska fastighetsmarknaden, säger Lennart Blecher, vice vd på EQT med ansvar för Real Assets i en kommentar.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x