+
Andreas Nelvig är vd på NP3. Foto: Mike Straneus.
 • NP3 förvärvar fastighetsportfölj i Luleå

  PUBLICERAD 2017-06-30 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-06-30 14:06

  Textstorlek

  Dela med andra

  NP3 Fastigheter förvärvar nio fastigheter i Luleå för totalt 276 miljoner kronor. Portföljen består av 24 500 kvadratmeter och säljs av Galären.

  Fem av fastigheterna är belägna på Storhedens handels- och industriområde som ligger längs E4, cirka 8 kilometer väster om centrum. Resterande fastigheter ligger i universitetsområdet i närheten av Luleå tekniska universitet och Luleå Science Park. NP3 äger sedan tidigare fastigheter på dessa områden.

  – I och med förvärvet stärker vi vår närvaro i Luleå vilket varit prioriterat. Det är en växande stad med tilltagande hyrestillväxt där NP3 ska vara stora. Vi har flera projekt under produktion i Luleå och ser en fortsatt god efterfrågan. Därför ser vi ett stort värde i de medföljande byggrätterna, säger Andreas Nelvig, vd NP3 Fastigheter. 

  Största hyresgästen är Axfood Snabbgross som står för 8 procent av hyresvärdet med en återstående löptid på hyresavtalet om 4,5 år. Andra större hyresgäster är Praktiska Gymnasiet, Cramo och Peab.

  I förvärvet ingår dessutom byggrätter om cirka 8 500 kvadratmeter. 

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x Andreas Nelvig är vd på NP3. Foto: Mike Straneus.