+
Niklas Svensson.
 • Niklas Svensson går till White

  PUBLICERAD 2017-06-20 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2017-06-21 16:13

  Textstorlek

  Dela med andra

  Niklas Svensson, biträdande stadsbyggnadsdirektör på Stockholms stad, kommer efter sommaren att ansluta till White arkitekter i en roll som utvecklingsansvarig.

  Det är ett stort steg för Niklas Svensson som nu har arbetat inom Stockholms stads verksamhet i 17 år. Han kom dit 1994 till planavdelningen där det blev en del jobb med ÖP99. Sedan blev det en mellansejour i Sundbyberg innan det var tillbaks till Stockholms stad där han varit de senaste 12 åren.

  – Jag har fram tills nu varit kommunerna trogen hela mitt arbetsföra liv så det känns lite speciellt. Jag har funderat ett tag på att testa något nytt, och då just inom den privata sektorn då jag redan har ett av de bästa jobb man kan ha inom den offentliga sektorn här på Stockholms stad, säger Niklas Svensson till Fastighetsnytt.

  På frågan om vad han ser som speciella ögonblick i karriären nämner Niklas bland annat Promenadstaden som han ser som ett bryt mot tidigare tankemönster. Också bostadsuppdraget med 140 000 bostäder var speciellt, inte minst rapporten Bostadspotential i Stockholm som blev en katalysator för andra projekt som exempelvis planeringen av nya skolor. Sedan har utvecklingen av dialog och delaktighet i planarbetet varit viktigt.

  – Det är ju nästan vardagsmat i dag med digitala samråd och dialogpaviljonger men det var inte många år sedan vi hade samrådsmöten i biblioteket. Att vara med på den resan och utveckla det har varit otroligt kul, säger Niklas Svensson.

  På White kommer det handla en del om att utveckla tänket kring bland annat strategisk planering och översiktsplanering, men även digitalisering. För Niklas innebär det nya uppdraget också att utmana sig själv och framförallt att jobba med perspektivet.

  – Jag har haft fantastiska uppdrag och uppgifter på Stockholms stad men man är inne i ett visst ”mindset” som man kan behöva vända lite på. Men det ska bli spännande att kasta sig ut i det okända. Sedan tror jag att jag kan bidra med mina kommunala kunskaper hos White, att hjälpa till att förstå de komplicerade processerna och hur tjänstemän och politik fungerar, säger Niklas Svensson.

  Mattias Fröjd

  4 kommentarer

  1. Rikhard Manninen 2017-06-22

   Congratulations Niklas!

   Reply

  2. Patrik Faming 2017-06-21

   Fantastiskt spännande Niklas. Jag önskar dig stort lycka till med nya utmaningar och möjligheter!

   Reply

  3. Ulf Johannisson 2017-06-21

   Stort grattis Niklas!

   Reply

  4. Johan Holm 2017-06-21

   Stort Grattis till White! och dig Niklas, förstås! (Nu blir det ju ingen guldklocka men en S:t Erik-medalj runt halsen – när du går – tycker jag du borde få med dig.)
   Lycka till, Niklas! //Johan, exploateringskontoret

   Reply

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived