+
 • Modellvillan Årets Stockholmsbyggnad

  PUBLICERAD 2017-06-02 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2017-06-02 11:22

  Textstorlek

  Dela med andra

  Modellvillan som byggts av Titania och ritats av Arkitema Architects vann omröstningen om Årets Stockholmsbyggnad.

  Modellvillan som byggts av Titania och ritats av Arkitema Architects färdigställdes 2016 och består av ett renoverat sekelskifteshus samt en modern tillbyggnad i trä. Det var kopplingen mellan gammalt och nytt som fick juryn att välja Modellvillan som en av finalisterna.

  – Utmaningen har varit att skapa ett hus som fungerar ihop med den befintliga bebyggelsen. Lösningen blev ett traditionellt hus med en samtida gestaltning i trä som harmonierar med den äldre arkitekturen i området. Resultatet blev “tradition with a twist”, säger Ola Göransson, partner och kreativ ledare för Living på Arkitema Architects, i ett pressmeddelande.

  Stockholms stad arrangerar tävlingen Årets Stockholmsbyggnad. En jury har tagit fram 10 finalister som stockholmarna nu röstat på. Modellvillan vann tävlingen med 4 600 av totalt 10 275 röster. Tvåa kom Kungliga Musikhögskolan med nästan 1 600 röster.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived