+
Foto: Dreamstime.
 • Köper handel för halv miljard

  PUBLICERAD 2017-06-07 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-06-07 08:49

  Textstorlek

  Dela med andra

  Svenska Handelsfastigheter köper en portfölj med sju fastigheter i Falun, Västerås, Gävle, Huddinge och Kungsbacka för 530 miljoner kronor. Säljare är Standard Life Investments European Property Growth Fund, EPGF.

  Fastigheterna har en total uthyrningsbar yta om knappt 31 000 kvadratmeter, och ett hyresvärde på 50 miljoner kronor.

  Flertalet fastigheter är belägna vid lokala handelsplatser som enligt köparen bidrar till att skapa kundflöden; Erikslund i Västerås, Hemlingby Köpcentrum i Gävle, Kungens Kurva i Huddinge, Hede Fashion Outlet i Kungsbacka samt vid kasernområdet i Falun. Totalt finns 28 butiker i beståndet som är fullt uthyrda med möbel- och inredningskedjorna Jysk och Chilli, Intersport, klädkedjan Lager 157 samt Elgiganten som största hyresgäster.

  Genom förvärven etablerar sig Svenska Handelsfastigheter på ytterligare två orter, Västerås och Kungsbacka. Bolaget finns nu på 47 svenska orter.

  – Detta är ett strategiskt förvärv som gör att vi etablerar oss i ytterligare två kommuner. Det är ett intressant förvärv då vi ser utvecklingsmöjligheter i flera fastigheter, säger Staffan Unge, affärsutvecklingsansvarig vid Svenska Handelsfastigheter.

  Advokatfirman Glimstedt har varit rådgivare till köparen medan JLL och Linklaters har varit rådgivare till säljaren.

  Tillträde sker den 19 juni 2017.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived