+
Från London. Foto: Sverrir Thór.
 • Jämnt val att vänta i Storbritannien

  PUBLICERAD 2017-06-07 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2017-06-07 15:17

  Textstorlek

  Dela med andra

  På torsdagen går britterna till valurnorna i ett parlamentsval som ser ut att bli mycket mer spännande än någon hade trott. För bara några veckor sedan såg premiärminister Theresa May och det konservativa partiet ut att gå mot en jordskredsseger men nu är ovissheten stor sedan May gång på gång har givit ett osäkert intryck i valkampanjen. Dessutom ligger Brexit henne i fatet, då hon inför folkomröstningen propagerade mot utträde ur EU men nu driver på en mycket hård Brexit.

  Labours kandidat, Jeremy Corbyn har samtidigt vunnit många väljares gunst och de konservativas försprång i opinionsundersökningarna är nu väldigt litet. Utgången i valet bedöms inte ha någon större inverkan på huruvida Brexit blir av men kan dock avgöra hur hårt utträdet blir.

  Valet hålls i skuggan av tre avskyvärda terrordåd i Storbritannien de senaste veckorna men alla partier har lagt stor emfas på vikten av att rösta.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived