+
Från vänster: Göran Joneskär, Klövern, Nils Andreasson, Åby Travet och Peter Wanderydz, Artexis Easyfairs. Foto: Artexis Easyfairs.
 • Investerar halv miljard i ny Göteborgs-mässa

  PUBLICERAD 2017-06-26 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-06-26 11:18

  Textstorlek

  Dela med andra

  Klövern och Åby Travsällskap kommer, på uppdrag av Artexis Easyfairs, att bygga en ny mässanläggning i Göteborg. Dessutopm byggs ett nytt hotell i anslutning till bygget. Investeringen uppgår till 500 miljoner kronor.

  Artexis Easyfairs har sitt säte i Belgien, men driver idag två mässanläggningar i Sverige: Malmömässan och Kistamässan.

  I slutet av förra veckan skrevs sista avtalen under av samtliga parter.

  – Vi är väldigt glada över att vår nya mässanläggning i Göteborg nu blir verklighet. Tillsammans med Kistamässan och Malmömässan, kan vi nu attrahera fler besökare till våra flexibla mötes- och konferensanläggningar i landets tre största städer. Vi räknar också med att lansera mellan 10 och 15 nya mässor i Göteborg första året, säger Peter Wanderydz, koncernchef Artexis Easyfairs i Norden.

  Den nya mässanläggningen kommer att ligga vid Åbytravet och omfatta 15 000 kvadratmeter inomhusyta och tillgång till 20 000 kvadratmeter utomhusyta. Den beräknas öppna i januari 2019. De nya planerna omfattar alltså också nya konferensmöjligheter samt ett hotell med 220 rum. Dessa väntas stå klart sommaren 2019.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x