+
Foto: Dreamstime.
 • Intea emitterar 1,2 miljarder

  PUBLICERAD 2017-06-29 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-06-29 10:41

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Intea Fastigheter har etablerat ett Medium Term Note-program för att möjliggöra emissioner av icke-säkerställda företagsobligationer. Under detta program har man idag emitterat ett rörligt lån om 1,2 miljarder kronor, med löptid om fem år.

  Det nyetablerade programmet har en ram om tre miljarder kronor och idag gjordes alltså den första emissionen om 1 200 miljoner kronor. Emissionen bestod av ett Floating Rate Note-lån med kupong tre månaders STIBOR +160 baspunkter och slutligt förfall den 5 juli 2022.

  Investerarintresset för obligationslånet var stort och emissionen övertecknades. Transaktionen arrangerades av Danske Bank och Nordea.

  – Intea strävar efter att uppnå en diversifierad finansiering och genom MTN-programmet adderas ytterligare en finansieringskälla. Dagens emission gick över förväntan och vi hoppas att bli en återkommande och aktiv emittent som uppskattas av investerarna, säger Christian Haglund på Intea.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived