+
Bild: Mengus.
 • Folksam köper Copper Building

  PUBLICERAD 2017-06-01 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-06-01 10:15

  Textstorlek

  Dela med andra

  KPA Pensionsförsäkring, en del av Folksamgruppen, har tillträtt tomträtten till kontorsfastigheten Duvan 6, även kallad Copper Building, i centrala Stockholm. Säljare är private equity-firman Mengus.

  Fastigheten omfattar knappt 10 000 kvadratmeter och ligger intill Stockholms Centralstation.

  – Det är glädjande att vi får möjligheten att förvärva denna kontorsbyggnad i de mest centrala delarna av Stockholm där efterfrågan på kontor är mycket god och dessutom ökar. Läget måste vara ett av Sveriges bästa för kontor, säger Lars Johnsson som är chef för Folksamgruppens fastighetsverksamhet.

  Lokalerna i Copper Building har de senaste åren uppgraderats och förädlats av säljaren. Polisförbundet, KFO och Svenska kyrkan är några av hyresgästerna.

  – Vi är mycket nöjda med att ha genomfört vår affärsplan och uppnått våra mål avseende utveckling och uthyrning. Copper Building är den första avyttringen från Mengus 2011, säger Per Niklasson, Managing Partner på Mengus.

  I och med förvärvet har Folksamgruppen kommit mer än halvvägs i arbetet med att under de närmaste åren öka fastighetstillgångarna med tio miljarder kronor. Värdet av Folksamgruppens fastigheter uppgår idag till omkring 24 miljarder kronor (närmare 27 miljarder kronor under fastighetsverksamhetens förvaltning).

  Transaktionen genomförs som en bolagsförsäljning. Cushman & Wakefieldoch Mannheimer Swartling agerade finansiell respektive juridisk rådgivare till Mengus i transaktionen.

  Köpeskillingen offentliggörs inte.

  Redaktionen

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived