+
Diös köper en blandfastighet i Sundsvall. Foto: Diös.
 • Diös och Norrlandspojkarna byter i Sundsvall

  PUBLICERAD 2017-06-20 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2017-06-19 21:38

  Textstorlek

  Dela med andra

  Diös och Norrlandspojkarna i Sundsvall har gjort en bytesaffär avseende fem fastigheter i Sundsvall. Diös köper två fastigheter i centrala staden samtidigt som man säljer tre fastigheter i Birsta. Fastigheterna man köper, en kommersiell fastighet i stadsdelen Norrmalm och en blandfastighet i Sundsvalls stenstad, köper man till ett underliggande fastighetsvärde om 43 miljoner kronor medan de man säljer, tre industrifastigheter, säljs till ett sammanlagt värde om 33 miljoner kronor, vilket är i linje med den senaste värderingen.

  Tillträde sker 1 september enligt ett pressmeddelande från Diös.

  Den kommersiella fastigheten på Norrmalm i Sundsvall omfattar 1 600 kvadratmeter som huvudsaklingen uthyrs till Engelska skolan medan blandfastigheten, 1 100 kvadratmeter, består av kontor och bostäder. Industrifastigheterna i Birsta består huvudsakligen av lager och industri och omfattar cirka 7 500 kvadratmeter.

  Diös fokuserar sin förvaltning på centralt belägna fastigheter medan Norrlandspojkarna förvaltar extern industri och logistik varför affären är i linje med båda bolags affärsidé.

  Sverrir Thór

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x