• Diös i bytesaffär med Lerstenen

  PUBLICERAD 2017-06-16 AV Teresa Ahola
  UPPDATERAD: 2017-12-27 11:30

  Textstorlek

  Dela med andra

  Diös Fastigheter köper två kommersiella fastigheter i centrala Umeå och säljer två bostadsfastigheter med 100 hyresrätter, belägna i Ersboda, Umeå. Bostäderna är fullt uthyrda och de årliga hyresintäkterna uppgår till cirka 6,7 miljoner kronor. Affären är ett led i Diös strategiska inriktning kring stadsutveckling, där bolaget koncentrerar beståndet mot fastigheter nära centrum.

  Vi ser en stor möjlighet till att utveckla kvarteret kring Thule-huset i centrala Umeå och på så vis kunna ha ett ännu större fokus på lokal närvaro och god service , säger Göran Fonzén, affärsområdeschef, Diös Fastigheter Västerbotten.

  Det underliggande fastighetsvärdet för förvärvet uppgår till 110 miljoner kronor och 90 miljoner kronor för de sålda fastigheterna. Tillträde sker den första oktober. De två största hyresgästerna i de kommersiella fastigheterna är Fitness 24 Seven och Max Matthiessen.

  Transaktionen sker i bolagsform och det underliggande fastighetsvärdet ligger i linje med Diös senaste värdering. Transaktionen kommer att redovisas under fjärde kvartalet 2017.

  För Lerstenen ger affären en bredare mix av upplåtelseformer i portföljen.

  – Vi får en bättre fördelning mellan bostäder och kommersiella lokaler i vår fastighetsportfölj, samtidigt som vi frigör en del kapital som vi kan använda i nyproduktionsprojekt, säger Erik Sällström, vice vd och investeringschef på Lerstenen.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived