+
Bild: Wikimedia.
 • Danske Bank startar bolåneinstitut

  PUBLICERAD 2017-06-27 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-06-27 15:10

  Textstorlek

  Dela med andra

  Danske Bank har ansökt om tillstånd att starta bolåneinstitut och ge ut säkerställda obligationer – en ansökan som nu godkänts av Finansinspektionen.

  I och med beslutet får banken via obligationerna tillgång till den svenska kapitalmarknaden.

  Det var under förra året som Danske Bank lämnade in ansökan, som en del av deras ambition att flytta fram sina positioner på den svenska privatmarknaden.

  – Det är glädjande att tillstånden nu är på plats. Genom Danske Hypotek får vi åtkomst till den svenska kapitalmarknaden, något som kommer att gynna våra privatkunder på sikt. Nyligen trädde samarbetsavtalen med Saco och TCO i kraft som bland annat handlar om att erbjuda attraktiva bolånetjänster till deras drygt 2 miljoner medlemmar. Det nya bolåneinstitutet i kombination med samarbetsavtalen gör att vi nu stärker vår position på den svenska privatmarknaden, säger Stojko Gjurovski, chef för Personal Banking på Danske Bank Sverige i ett pressmeddelande.

  – I avvaktan på tillstånden har Danske Hypotek arbetat med en mängd olika förberedelser för att kunna påbörja verksamheten. Vi har bland annat genomfört ett antal möten med institutionella investerare och ser fram emot att erbjuda marknaden våra första säkerställda obligationer under hösten, säger Per Tunestam, vd Danske Hypotek.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x