+
Ilija Batjlan, vd för Samhällsbyggnadsbolaget. Foto: Elias Ljungberg.
 • Batljan bygger 1000 bostäder i Falun

  PUBLICERAD 2017-06-09 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-06-09 13:40

  Textstorlek

  Dela med andra

  Samhällsbyggnadsbolaget fortsätter sin satsning i Falun, med planer på att bygga en ny stadsdel med 1 000 nya bostäder. Det är området Born som ska omvandlas från industri till en ny stadsdel.

  I slutet av maj köpte Ilija Batljans bolag 463 lägenheter av allmännyttiga Kopparstaden för 316 miljoner kronor. Nu fortsätter satsningen i och med att kommunstyrelsen givit ett positivt planbesked för den nya stadsdelen Born. Detaljplanen, med cirka 1 000 nya bostäder och ett nytt omsorgsboende, väntas godkännas under fjärde kvartalet 2018.

  – Utvecklingen i Falun ligger helt i linje med Samhällsbyggnadsbolagets affärsidé om att utveckla bostäder och samhällsfastigheter i tillväxtorter. När efterfrågan på äldreomsorg ökar kraftigt är det extra viktigt att säkerställa utbyggnaden av äldreomsorg parallellt med bostäderna, säger Krister Karlsson, vice VD för Samhällsbyggnadsbolaget.

  Förutom bostäder avser Samhällsbyggnadsbolaget också att bygga ett nytt vård- och omsorgsboende på mellan 4 500 och 5 500 kvadratmeter, och har skrivit en avsiktsförklaring med Frösunda Omsorg som blivande hyresgäst.

  Utbyggnaden kommer att ta hänsyn till de byggnadsminnen som i motsats till idag kan bli tillgängliga för allmänheten.

  Bedömningen är att byggstart kan ske vid årsskiftet 2018-2019.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x