+
 • Årets bästa miljökommun utsedd

  PUBLICERAD 2017-06-28 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-06-28 10:34

  Textstorlek

  Dela med andra

  Helsingborg är Sveriges bästa miljökommun, enligt en årlig rankning som gjorts av tidningen Aktuell hållbarhet. Sedan 2009 har tidningen undersökt och jämfört svenska kommuners ambitioner och aktiviteter på miljöområdet. Helsingborg har rankats högt under flera år och det är andra gången som staden kniper förstaplatsen.

  Ett nytt livskvalitetsprogram, flera års ambitiöst miljöarbete samt en långsiktig och blocköverskridande vision är anledningar till stadens placering i topp, enligt Aktuell hållbarhet.

  “Helsingborg är den första kommunen i Sverige som har ett livskvalitetsprogram där vi knutit ihop miljö och folkhälsa. Det här arbetet är ett bevis på den politiska enighet om ett hållbart miljö- och klimatarbete som finns i Helsingborg”, säger kommunalrådet Lars Thunberg (KD), ordförande i beredningen för livskvalitet, i ett pressmeddelande.

  I topp ligger även Gävle, på andra plats, följt av Västerås, Lund och Uppsala. Vilhelmina, Åsele och Årjäng hamnar i botten.

  Utmärkelsen delas ut under Almedalsveckan i Visby.

  TT

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived