+
Fastigheten som Bostadsbolaget köper. Foto: Bostadsbolaget.
 • Willhem och Framtiden i bytesaffär

  PUBLICERAD 2017-05-15 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-05-15 15:09

  Textstorlek

  Dela med andra

  Willhem köper ett av allmännyttiga Bostadsbolagets hus i Södra Biskopsgården och två av Poseidons fastigheter i Bjurslätt – och överlåter en fastighet i Norra Biskopsgården till samma bolag. Syftet är att skapa mer samlade förvaltningsområden för båda bolagen.

  Det var i höstas som Bostadsbolaget vid ett styrelsemöte beslutade att gå vidare med planerna. Den första affären gäller Willhems hus i Norra Biskopsgården med 140 lägenheter, och Bostadsbolagets i Södra Biskopsgården, med 80 lägenheter.

  Men för att både Framtidenkoncernen och Willhem ska behålla storleken på sina bestånd omfattar förvärvet nu även två av Poseidons fastigheter, vid Bjurslätts Torg sam Gamla Björlandavägen.

  – Vi ser mycket positivt på den här affären eftersom den gynnar vår verksamhet i Södra Biskopsgården, där vi nu får en koncentrerad och mer effektiv förvaltning, säger Willhems vd Mikael Granath. Samtidigt växer vi på Hisingen, vilket ligger helt i linje med vår strategi.

  Affären är villkorad av godkännande i Göteborgs kommunstyrelse och slutligen kommunfullmäktige. Överlåtelsen sker som tidigast november 2017.  

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x