+
Illustration: Sydark Konstruera.
 • Västra station blir kontor och restaurang

  PUBLICERAD 2017-05-18 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2017-05-18 16:29

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Västra station uppfördes 1898 längs järnvägen mellan Malmö och Ystad.  Järnvägen lades ner 1955 och stationsbyggnaden har använts till lite av varje men ska nu  bli restaurang och kontor.

  På torsdagen beviljades bygglov i stadsbyggnadsnämnden för Västra station som ligger mitt emot Malmö Live och intill det 19 våningar höga bostadshuset Tenoren. Stationen som är skyddad mot rivning byggs nu om och restaureras där bygglovsansökan utgår från originalritningarna.

  – Nu öppnar det gamla stationshuset för Malmöborna igen och bidrar till stadsutvecklingen i området med liv och rörelse. Och Västra hamnen knyts allt tätare ihop med innerstaden, säger Märta Stenevi (MP), kommunalråd och ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

  Redaktionen

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • En betraktelse från en annan vinkel

  Replik Det ligger i sakens natur att den som låter utföra och/eller finansiera ett byggprojekt sällan helt och hållet vill släppa möjligheten till insyn, påverkan och kontroll av projektet. I sådana samarbeten är det enligt vår uppfattning snarare en fråga om hitta andra sätt att definiera arkitektens roll och uppdrag i avtalet.

 • Elmsäter-Svärd: Rejält tapp trots bostadsbrist

  Bostäder Högkonjunkturen i byggbranschen går mot sitt slut och nyproduktionen av bostäder väntas rasa redan i år. ”Det här slår hårt mot svensk ekonomi. Frågan är vad regeringen tänker göra?”, säger Catharina Elmsäter-Svärd, vd på Sveriges Byggindustrier.

 • Eva Nygren till Stockholms Stadshus

  Rekrytering Eva Nygren blir ny fastighetsstrateg på Stockholms Stadshus AB och avgår därmed som vd för Stockholmshem. Annette Sand föreslås som ny vd för Stockholmshem. 

 • ANNONS
 • Martin Arkad lämnar Järntorget

  Uncategorized Efter sju år som vd på Järntorget lämnar Martin Arkad företaget efter ett gemensamt beslut med styrelsen. Bolagets CFO Anders Hellberg är utsedd till ställföreträdande vd och kliver nu in i rollen med omedelbar verkan. 

 • ANNONS
 • Ny centrumchef för Triangeln

  Handel, Rekrytering, Syd Vasakronan rekryterar Robert Felczak som ny centrumchef för Triangeln i Malmö. Robert kommer närmast från Steen & Strøm.

 • Atrium Ljungberg omorganiserar

  Rekrytering Atrium Ljungberg förändrar sin uthyrnings- och etableringsorganisation. Därmed skapas två nya roller där Charlotta Gustafsson blir etableringschef och Petter Klingofström blir Senior Leasing Advisor. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x Illustration: Sydark Konstruera.