• Vasakronan avser bygga bostäder i JV

  PUBLICERAD 2017-05-04 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2017-05-04 14:53

  Textstorlek

  Dela med andra

  Vasakronan och Aros Bostad har tecknat en avsiktsförklaring om att genom ett joint venture bygga ett 14 000 kvadratmeter bostadshus i Kista. Huset kommer att fördelas på 230 lägenheter på 23 våningar och kommer dessutom att inkvartera 1 800 kvadratmeter förskola och/eller handel, som det heter i ett gemensamt pressmeddelande.

  Vasakronan och Stockholms stad arbetar nu med att ta fram en detaljplan för kvarteret Hekla i Kista, runt Grönlandsparken och Kistagången. Det hus man avser bygga med Aros Bostad är en del i den planen som ska ha vunnit laga kraft senast under andra kvartalet 2018. Man planerar för 6 000 bostäder smat ett nytt kontorshus.

  Vasakronan äger cirka 20 procent av fastighetsbeståndet i Kista.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived