+
Fastigheten Eldsund 6:6 i Strängnäs.
 • Stenvalvet köper för halv miljard

  PUBLICERAD 2017-05-22 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2017-05-22 10:11

  Textstorlek

  Dela med andra

  Fastighets AB Stenvalvet förvärvar fastigheten Eldsund 6:6 i Strängnäs av Vacse AB och etablerar sig därmed på en ny ort. Underliggande fastighetsvärde uppgår till cirka 520 miljoner kronor.

  Fastigheten utgör delar av gamla P10-området nordväst om centrala Strängnäs och omfattar ca 30 000 kvadratmeter utbildningslokaler. Största hyresgäst är Strängnäs kommun som disponerar 99 procent av lokalerna, framförallt för sin gymnasieskola.

  Förvärvet av fastigheten är en av Stenvalvets största investeringar sedan företaget bildades 2010. Det är också det senaste tillskottet i den växande portföljen av skolfastigheter inom Stenvalvet.

  -Strängnäs är en av de orter i Mälardalen som vi sökt investeringsmöjligheter i under en längre tid. Vi hoppas att kommunen skall se Stenvalvet som en naturlig samarbetspart som långsiktig ägare och utvecklare av lokaler för undervisning och omsorg, säger Sara Östmark, Affärsutvecklingschef på Stenvalvet.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived