+
Visionsbild: Okidoki Arkitekter.
 • Serneke bygger sju kvarter i Järfälla

  PUBLICERAD 2017-05-30 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2017-05-30 12:42

  Textstorlek

  Dela med andra

  Järfälla skriver avtal om markanvisning med Serneke som bygger sju kvarter i nya Veddesta. Markanvisningsavtalet innebär att Serneke under tre år får ensamrätt att förhandla med Järfälla kommun om överlåtelse och exploatering av området.

  Avtalet omfattar del av fastigheterna Veddesta 2:1, Veddesta 2:7 och Veddesta 2:33 i Veddesta/Barkarbystaden. Järfälla och Serneke tar gemensamt fram en detaljplan för området som ska innehålla skola, kontor, hotell, handel, bostäder och multisportanläggning med bland annat skidspår i inomhusmiljö.Den totala ytan för projektet omfattar 90 000 – 150 000 kvadratmeter ljus BTA.

  – Vi ser fram emot att tillsammans med Järfälla kommun utveckla en ny stadsdel som inte bara tillför välbehövliga bostäder, men också andra inslag som skapar en bra livsmiljö för människor. Vi vill utveckla en stadsmiljö där det, i kombination med bostäder, finns inslag som skapar aktivitet, trygghet, mötesplatser och andra förutsättningar för att människor ska må bra. Där kan idrotten spela en viktig roll, liksom kultur, skola och olika näringsverksamheter, kommenterar Ola Serneke, vd på Serneke, i ett pressmeddelande.

  Järfälla kommun har i avtal om utbyggnad av tunnelbana från Akalla till Barkarby åtagit sig att uppföra 14 000 bostäder i tunnelbanans influensområde fram till år 2032. Inom stadsutvecklingsområdet Barkarbystaden pågår utbyggnad inom detaljplan för Barkarbystaden I och detaljplanering inom detaljplan för Barkarbystaden II och III samt detaljplanearbete för Barkarbystaden IV. I Veddesta pågår detaljplanearbete för Veddesta I och Veddesta II.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x Visionsbild: Okidoki Arkitekter.