+
 • Säljer i Sollefteå och köper i Sundsvall

  PUBLICERAD 2017-05-10 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2017-05-10 15:01

  Textstorlek

  Dela med andra


  Amasten Holding har via dotterbolag, tecknat avtal om en bytesaffär med NSI Invest som innebär avyttring av nio fastigheter samt förvärv av en centralt belägen större fastighet i Sundsvall med bostäder och lokaler,

  De avyttrande fastigheterna utgörs av tre fastigheter i Sollefteå och sex mindre fastigheter i Härnösand. Avyttringarna innebär att Amasten avvecklar sin närvaro i Sollefteå. Försäljningarna baseras på ett underliggande fastighetsvärde på 90,8 miljoner kronor. Fastigheterna i Sollefteå och Härnösand omfattar 21 012 kvadratmeter med aktuella hyresintäkter om 15,4 miljoner kronor per år.

  I förvärvet ingår en fastighet i Sundsvall samt tre mindre kommersiella fastigheter i Karlskoga och Smålandsstenar. Värdet uppgår till 63,8 miljoner kronor. Fastigheterna omfattar 7 071 kvadratmeter med aktuella hyresintäkter om 4,9 miljoner kronor per år.

  Till- respektive frånträde har skett.

  -Bytesaffären är en del i den fastlagda strategin att öka vår geografiska koncentration i portföljen samtidigt som vi initierar ökad närvaro i större orter som Sundsvall där vi idag finns i de intilliggande orterna Härnösand och Timrå. Avyttringen i Sollefteå är naturlig eftersom beståndet där var för litet för oss. De sålda fastigheterna i Härnösand är små enheter som inte långsiktigt uppfyller de krav som ligger till grund för vår förvaltningsstrategi, säger David Dahlgren, vd Amasten.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x