+
Bild: White Arkitekter/SSSB.
 • Nya studentbostäder i Björkhagen

  PUBLICERAD 2017-05-08 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-05-08 08:54

  Textstorlek

  Dela med andra

  SSSB kommer att bygga 187 nya studentbostäder i Björkhagen i södra Stockholm. Det står klart efter att stadsbyggnadsnämnden i förra veckan godkände detaljplanen för de nya bostäderna.

  – Efter fler års detaljplanearbete känns det mycket bra att nu kunna påbörja planeringen för byggandet av dessa studentbostäder säger Ingrid Gyllfors, vd Stockholms studentbostäder, SSSB.

  Bolaget har sedan 2010 arbetat med att ta fram en ny detaljplan för området tillsammans med staden. Syftet är att möjliggöra en komplettering av befintlig bebyggelse vid Simrishamnsvägen och Understenvägen i Björkhagen med cirka 190 studentlägenheter.

  – Gestaltning av fastigheten ska bygga vidare på bebyggelsestrukturen i Björkhagen med lamellhus i dalen och punkthus på höjden med natur nära inpå bebyggelsen, säger Mattias Carrass, Projekt- och affärsutvecklingsansvarig Stockholms studentbostäder.

  Nu går planeringen in i bygglovsfasen.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x