+
Susanne Rikardsson. Foto: Fastighetsägarna.
 • Hyresstrandningen över i Blekinge

  PUBLICERAD 2017-05-15 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-05-15 15:02

  Textstorlek

  Dela med andra

  Fastighetsägarna Syd och Hyresgästföreningen har nu kommit överens om 2017 års hyreshöjning, vars förhandlingar strandade i november förra året. Parterna ska också försöka effektivisera kommande förhandlingar, och har som mål att det får ta max tre månader framöver.

  Den högsta hyreshöjningen finns i Karlskrona, där hyrorna höjs med 0,84 procent. Därifrån finns ett spann till den lägsta hyreshöjningen i Olofström, där hyrorna höjs med 0,6 procent.

  – När vi nästa gång sätter oss vid förhandlingsbordet hoppas jag på en konstruktiv dialog och ett gott förhandlingsklimat, så att vi slipper att hamna i den här situationen igen, säger Susanne Rikardsson, vd, Fastighetsägarna Syd.

  Det var i november som hyresförhandlingarna mellan Fastighetsägarna Syd och Hyresgästföreningen om 2017 års hyror strandade. Fastighetsägarna accepterade inte Hyresgästföreningens bud som då låg på 0,10 – 0,55 procent i Blekinge.

  – Hänger inte hyresutvecklingen med finns en risk att intresset för att äga och förvalta hyresrätter minskar och det kan leda till att de på sikt försvinner, säger Susanne Rikardsson, vd, Fastighetsägarna Syd.

  Strandningen omfattade cirka 5 600 lägenheter i Blekinge. Fastighetsägarna Syd rekommenderade sina medlemsföretag att vända sig direkt till sina hyresgäster och låta dem ta ställning till en hyreshöjning mellan 0,64 – 1,67 procent. 8 av 10 hyresgäster valde enligt Fastighetsägarna att betala den föreslagna hyreshöjningen.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x