+
I första etappen av Ebbepark skapas kontor, ytor för möten och samverkan, caféer, ett expohus och en träningsanläggning. Illustration: Arrow Arkitekter.
 • Bygget av Ebbepark i Linköping går vidare

  PUBLICERAD 2017-05-16 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-05-16 11:40

  Textstorlek

  Dela med andra

  Efter att Mark- och Miljööverdomstolen avslagit prövningstillståndet för bland annat 600 nya bostäder, kan bygget av området Ebbepark i Linköping nu påbörjas. Området utvecklas av allmännyttiga Stångåstaden och Sankt Kors.

  Redan idag är området en företagspark med cirka 60 företag, föreningar och andra aktörer.

  Tanken var att den nya bebyggelsen skulle påbörjas under våren 2016, men detaljplanen har överklagats upp till Mark- och Miljööverdomstolen. De finner dock att det inte finns skäl att pröva tidigare beslut. Detaljplanen reglerar tre fjärdedelar av området, den senaste etappen ligger i en separat detaljplan som ännu inte är färdigbehandlad.

  – Vi är naturligtvis mycket glada över att äntligen få komma igång och förverkliga de visioner vi har för området, säger Johan Kristiansson, vd på Sankt Kors. Ebbepark ska bli en ny typ av stadsdel som förenar företag och boende med ett levande stadsliv.

  Det första som sker är att några byggnader rivs med start innan sommaren och ett parkeringsgarage byggs i områdets nordvästra del med start i augusti. Stångåstaden beräknar byggstart för sin etapp i den sydöstra delen vid årsskiftet.

  Den första etappen beräknas stå färdig 2020.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x