+
Visionsbild: Metod Arkitekter.
 • 900 nya bostäder i Uppsala

  PUBLICERAD 2017-05-05 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-05-05 09:07

  Textstorlek

  Dela med andra

  Uppsala kommun går vidare med planerna på att bygga 900 nya bostäder i kvarteret Vapenhuset, i området mellan Gamla Uppsala och Gränby. Det beslutades på Plan- och byggnadsnämndens senaste möte.

  I planen föreslås nya hus längs med Vattholmavägen och Råbyvägen och nya flerbostadshus på bostadsgårdar vid de hus som redan finns på platsen. Sammantaget handlar det om 900 nya lägenheter. I bottenvåningarna längs Råbyvägen och Vattholmavägen ska det finnas lokaler för handel och centrumverksamhet.

  Dessutom föreslås att en förskola rivs och ersätts med flerfamiljshus. För att kompensera för förskolan och på sikt skapa fler förskoleplatser i området föreslås två nya tomter för förskolor.

  – Vi behöver en större innerstad som står i proportion till att Uppsala är Sveriges fjärde storstad. Det här beslutet bidrar till att nå kommunens mål om 3 000 nya bostäder per år, säger Erik Pelling (S), ordförande i plan- och byggnadsnämnden.

  Vattholmavägen och Råbyvägen framhålls i Uppsala kommuns översiktsplan som ett stadsstråk, ett stråk som binder samman innerstaden och olika delar av stadens ytterområden och är även huvudstråk för kollektivtrafiken. Längs stadsstråken vill kommunen se fler bostäder och lokaler för vardagsservice, restauranger och butiker.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x