+
Flygbild över Boden. Foto: Boden kommun.
 • Två bostadsprojekt för Lindbäcks i Boden

  PUBLICERAD 2017-04-27 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-04-27 14:45

  Textstorlek

  Dela med andra

  Lindbäcks har kommit överens med Boden kommun om att tillsammans utveckla två nya bostadsprojekt i staden.

  Det ena projektet ligger i centrala Boden och det andra på Tjärnbacken. Antalet bostäder, upplåtelseform och utformning är under utvärdering och kommer i ett nästa steg att ligga till grund för vidare planprocesser.

  – Det känns roligt att Boden satsar på nyproduktion av bostäder och vi är väldigt glada över överenskommelsen, säger Mikael Thorgren, affärsområdeschef på Lindbäcks.

  Kommunen har en vision för centrum, där planen är att man ska växa till 30 000 invånare till år 2025. Det betyder att 1 400 nya bostäder behöver byggas i centralorten de kommande åren.

  Att Lindbäcks nu väljer att bygga i Boden är en del i företagets målsättning att vara en av de ledande bostadsaktörerna i Norr- och Västerbotten.

  – Vi går från att vara ett bygg- och fastighetsbolag, där fastighetsbolaget tidigare i första hand ägt och förvaltat studentbostäder, till att bli en helhetsaktör som projektutvecklar, bygger, äger, förvaltar och säljer både hyres- och bostadsrätter, säger Mikael Thorngren.

  Om allt går enligt plan sätts spaden i marken under sommaren 2018.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x