+
 • Skövdebostäder får hållbarhetspris

  PUBLICERAD 2017-04-28 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2017-04-28 09:26

  Textstorlek

  Dela med andra

  Skövdebostäder har tilldelats SABO:s hållbarhetspris för 2017 för sitt projekt Aspö Eko-logi där man i natursköna Aspö har byggt en ekologisk stadsdel. I sin motivering skriver juryn att Skövdebostäder genom höga ambitioner och starkt samarbete med alla inblandade har ”skapat betydande möjligheter för de boende att leva miljömässigt, socialt och ekonomiskt hållbart.”

  Vidare skriver man:

  ”Blandade boendeformer, rimlig hyresnivå, mobilitetslösningar för bilfria liv, elsparande hemma/bortaknapp, miljövänliga materialval och en gemensam köksträdgård med eget regnvattensystem – allt detta och mycket mer gör Skövdebostäder till en mycket värdig vinnare av SABO:s hållbarhetspris 2017.”

  Det framgår av ett pressmeddelande från SABO.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived