+
Södra Värtan med Bonniers höghus i högra hörnet. Bild: Stockholms stad.
 • Oscar köper av AFA för 700 miljoner

  PUBLICERAD 2017-04-12 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-04-12 16:48

  Textstorlek

  Dela med andra

  Oscar Properties förvärvar tre fastigheter i utvecklingsområdet Södra Värtan i Norra Djurgårdsstaden, Stockholm av AFA Sjukförsäkring. 200 bostäder beräknas kunna byggas på fastigheterna som köps för 700 miljoner kronor.

  Södra Värtan ska i framtiden bestå av totalt elva nya kvarter, med 2 400 nya bostäder och 10 000 arbetsplatser.

  Fastigheterna, Lybeck 2, Lybeck 3 och Ladugårdsgärdet 1:51, bedöms kunna utvecklas till 200 nya bostäder och cirka 9 000 kvadratmeter kontorsyta. Affären inkluderar också bland annat en förvaltningsfastighet om 29 500 kvadratmeter som idag är fullt uthyrd.

  – Som vi meddelade i februari ser vi en betydande potential att fortsätta utveckla kommersiella fastigheter i Stor-Stockholm. Marknaden för kommersiella fastigheter med fokus på designade, kreativa och yteffektiva kontor växer och vi ser en stark efterfrågan för en Oscar Properties-produkt för kontor. Fastigheterna i Södra Värtan uppfyller våra kriterier för fortsatt lönsam tillväxt både inom moderna bostäder och kontor och genom detta förvärv fortsätter vi vår lagda tillväxtstrategi, säger Oscar Engelbert, VD Oscar Properties.

  Avsikten är att tillträda fastigheterna första september 2017.

  – Vi tycker att det är väldigt roligt att Oscar Properties tar över utvecklingen av fastigheterna och ser med spänning fram emot att följa utvecklingen i Södra Värtan, säger Anna Berfenstam transaktionschef AFA Fastigheter.

  Förvärvet avses finansieras med egna medel och banklån.

  JLL var rådivare till AFA i försäljningen.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived